top of page
iStock-1139932946_edited.jpg

Op zoek naar optimaal presteren

Over
Silke Poelman 

Ik heb altijd grote interesse gehad in twee werkvelden: loopbaanbegeleiding en sportpsychologie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik op mijn achttiende koos voor een opleiding als psychologe in Gent. Zo behaalde ik mijn diploma Master bedrijfspsychologie aan de Universiteit van Gent waar ik me tijdens mijn thesis verdiepte in het motiveren van sporters. Een thema dat ik nooit heb losgelaten en waar ik toen meteen verder mee aan de slag ben gegaan. Later werd ik geselecteerd voor de specifiekere opleiding tot sportpsychologe aan de KU Leuven waar ik mijn getuigschrift behaalde. Toch voelde ik dat er nood was aan een nog meer doelgerichtere aanpak bij zowel sporters als niet-sporters, hierdoor volg ik door de jaren heen nog steeds cursussen om mijn kennis te verruimen en een brede kijk te kunnen aanbieden. Jaren heb ik het werken binnen HR gecombineerd met het begeleiden van sporters, wat me heel wat ervaring gaf in beide werkvelden. In 2016 kon ik ook de Olympische Spelen van heel dicht meemaken, waar mijn vriend 11de werd. Op deze manier ben ik ook van jongs af heel nauw betrokken geweest bij topsport. 

Opleiding en ervaring

  • Master bedrijfspsychologie (Universiteit Gent)

  • Getuigschrift praktijkgerichte sportpsychologie (KU Leuven)

  • Europese basisopleiding EMDR - traumaverwerking 

  • Brainspotting (met Brainspotting is het mogelijk ervaringen te verwerken en symptomen aan te pakken die zich buiten het bereik van onze bewuste geest en verstandelijke vermogens bevinden. Brainspotting werkt onmiddellijk in op de diepere hersenstructuren en het lichaam zonder dat het nodig is de hele tijd over je problemen te spreken of je ervaringen te analyseren.)

  • Loopbaanbegeleiding 

  • Lid van psychologencommissie 

form_4.png
Sportpsychologe Silke Poelman

Praktisch

De begeleiding  gebeurt volledig op maat en is dus steeds verschillend. Zo begin ik steeds met een verkennend gesprek in mijn praktijkruimte in Beervelde of Lokeren. Na dit gesprek kunt u zelf aangeven of u een vervolgafspraak wenst en -begeleiding wilt tijdens uw doelstellingen. Daarbij is het belangrijk dat u zich comfortabel voelt in de werkwijze. Net daarom bied ik graag een eerste kennismaking aan, zonder dat daar verdere verplichtingen bij horen. Integriteit en vertrouwen zijn twee belangrijke eigenschappen waar ik veel belang aan hecht tijdens het begeleiden van mijn cliënten.

 

Wilt u meer weten over mijn werkwijze, dan verwijs ik u graag naar mijn andere pagina. 

vervolg
lopen

MEER WETEN OVER SILKE POELMAN EN WAT IK VOOR U KAN DOEN?

Neem gerust contact met me op. 

form_4.png
bottom of page